Portorož ta konec tedna v znamenju odbojke na mivki

19055578 10212828071040347 6046860557145869944 oV Portorožu se je danes začel mednarodni turnir odbojke na mivki Vzajemna Portorož Open 2017. Mednarodni turnir poteka pod okriljem srednjeevropske odbojkarske federacije MEVZA, tekmovanje se je danes začelo s kvalifikacijami, najboljše igralke in igralci pa se bodo jutri in soboto pomerili v glavnem delu turnirja. Poleg slovenskih dvojic se bodo na portoroški mivki preizkusili tekmovalci in tekmovalke iz Češke, Italije, Avstrije, Poljske, Hrvaške, Slovaške, Madžarske in Izraela.
 
Portorož bo ta konec tedna že drugo leto zapored prizorišče atraktivnega turnirja odbojke na mivki Vzajemna Portorož Open 2017. Mednarodni turnir v organizaciji Volley klub Portorož in v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije poteka pod okriljem srednjeevropske odbojkarske federacije MEVZA. Na treh igriščih na centralni portoroški plaži in dveh igriščih v Marini Portorož se bodo za čim boljše uvrstitve pomerili tekmovalci in tekmovalke iz Slovenije, Češke, Italije, Avstrije, Poljske, Hrvaške, Slovaške, Madžarske in Izraela. Direktor turnirja in legenda slovenske odbojke na mivki Jasmin Čuturić je pred današnjim začetkom : »Vesel sem, da tudi letos poleg Ljubljana Challenge gostimo enega izmed najmočnejših turnirjev odbojke na mivki v Sloveniji, torej Vzajemna Open Portorož 2017. Ponovno si bomo lahko ogledali nekaj najboljših moških in ženskih dvojic iz srednje Evrope, ki so nastopale tudi na svetovnih prvenstvih. Naše oči so seveda uprte predvsem v naši domačinki in državni prvakinji, Tjašo Jančar in Tjašo Kotnik, veselimo pa se tudi nastopov ostalih domačih parov, ki so pridno trenirali in se pripravljali za prihajajoči turnir. Tako za igralce kot za gledalce bo dobro poskrbljeno, tako da pozivam vse ljubitelje odbojke na mivki, da se nam v naslednjih dneh pridružijo na centralni plaži v Portorožu. Vabljeni.«
 
V glavnem delu turnirja bo nastopilo šest slovenskih dvojic. V ženski konkurenci bomo z zanimanjem spremljali letos odlični Tjašo Jančar in Tjašo Kotnik, ki sta si konec julija na državnem prvenstvu odbojke na mivki priigrali naslov državnih prvakinj, tretjeuvrščeni z letošnjega državnega prvenstva Špela Morgan in Tajda Lovšin in povratnici na peščena igrišča, tudi nekdanji državni prvakinji Ana Skarlovnik in Jelena Pešič. Moški del turnirja bo verjetno potekal brez najuspešnejše slovenske dvojice Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika, ki sta se kot prva slovenska predstavnika uvrstila na evropsko prvenstvo v odbojki na mivki v latvijski Jurmali in za katera prav v tem trenutku stiskamo pesti. Bosta pa zato nastopila aktualna državna prvaka Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk ter obetavna domača igralca Aleksander Dulai in Manuel Grünvald. Druge slovenske ekipe državna podprvaka Potočnik/Jakopin, Košenina/Vrhunc, Marovt/Bošnjak, Port/Markovič in Tepič/Plahutnik v moški konkurenci in Kontrec/Pene, Lovšin/Sakovič in Kersnik/Bevc v ženski pa si bodo morali pot v glavni del turnirja priigrati skozi kvalifikacije.
 
Tekmovanje se je danes začelo s kvalifikacijami, jutri in soboto pa se bo v glavnem delu turnirja pomerilo 16 dvojic v ženski in 16 dvojic v moški konkurenci. Zaključni del turnirja bo potekal v soboto, 19. avgusta, med 14.30 in 16.30 bodo na sporedu ženski polfinalni obračuni, med 16.30 in 18.30 moški polfinalni obračuni, ob 18.30 in 19.30 tekmi za 3. mesto v ženski in moški konkurenci, za konec pa ob 20.30 še finalni obračun v ženski in ob 21.30 v moški konkurenci, sledi še svečana podelitev. Nagradni sklad za najboljše štiri ekipe v ženski in moški konkurenci znaša 6.000 evrov.

2011 cl logo                    fivb                    mevza logo                    ozs